Apportering

Din golden är en apporterande fågelhund. Det är därför de flesta tycker om att hämta och bära saker. Inom Golden Retrieverklubben arbetar vi för att öka intresset för rasens jaktliga funktion. Genom träning, jaktprov och FB-R hoppas vi på att fler ska få upp ögonen för denna roliga form av aktivering.

Malin%20Wennerlund%20(6)_edited.jpg

Kom igång

Är du nyfiken på att träna apportering med din golden? Det är roligt och de flesta gillar det! Här är några tips:

  • Läs om retrieverns jaktliga funktion.

  • Gå en apporteringskurs.

  • Var funktionär på kurser och jaktprov.

  • Delta på våra samträningar.

  • Gör Funktionsbeskrivning retriever, FB-R.

  • Sök träningskompisar i vår Facebookgrupp.

  • Boktips: Retrievern som apportör

Inofficiellt jaktprov

Vi planerar att anordna ett inofficiellt B-prov i nybörjarklass i Upplands Väsby den 8 maj. Mer information kommer!

 

Vi väljer formen ”inofficiellt” för att främja startande ekipage från vår egen ras och för att de som inte är så vana vid provformen ska få möjlighet att testa.

Anna Tingstedt.jpeg
Donny-FBR.PNG

Funktionsbeskrivning

Den 24 april bjuder vi i samarbete med kennel Mighty Duck's in till FB-R på Bogesund. Hundar från Mighty Duck's har företräde men övriga retriever är välkomna i mån av plats!
 

Funktionsbeskrivning Retriever, FB-R, är en beskrivning, inte ett prov eller test. Tillsammans går hunden och föraren en bana där hundens spontana reaktioner inom till exempel apportering, sök och viltintresse beskrivs. Inga förkunskaper krävs hos hunden men den ska ha fyllt 2 månader och vara vaccinerad enligt SKKs krav.

 

För hundägaren är det en rolig aktivitet som ger kännedom om den egna hundens apporteringsegenskaper. Resultatet kan användas i uppfödarnas avelsarbete.

Bogesund den 24 april - FULLT!

I samarbete med kennel Mighty Duck's bjuder vi in till FB-R på Bogesund. Hundar från Mightys Duck's har företräde men andra retriever är välkomna i mån av plats. Beskrivare är Gunilla Lefwerth.

Anmälan mejlas till mentalitet@stockholm.goldenklubben.se senast den 8 april. Uppge hundens namn och registreringsnummer samt dina kontaktuppgifter. Berätta också om du vill avstå skott.

Pris: 400kr som betalas efter att du tilldelats en plats på FB-R

Fullständig inbjudan - öppnas i ny flik

Kurser och träning

När pandemin tillåter oss att ses under mer normala former siktar vi på att bjuda in till samträningar med tema apportering. Vi avslutar med kaffe och hundsnack.

Tyvärr erbjuder vi i dagsläget inga egna kurser men tipsar gärna om instruktörer i området.

Gustafs-juli-2020-B.jpeg

Behöver du vilt?

Annika och Kaj Kadar har ofta vilt för apportingsträning till salu, till exempel duva, kråka, mås, trut, and eller kanin.

 

Annika Sahl-Kadar: 0733-242100

Kaj Kadar: 0704-599063

kennelgoodcatch@gmail.com

Kontakt

Har du en fråga, fundering ett tips eller något annat att dela med dig av?

Stockholms län
Gotlands län